От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание и да се движат със съобразена скорост.

Мярката се въвежда заради очаквания интензивен трафик около Великден, включително движение на румънски автомобили към българските курорти и транзитно преминаващи в посока Република Гърция, както и български автомобили, пътуващи към северната ни съседка.

На проведени работни срещи между представители на ръководствата на „Пътна полиция“ от двете държави е определено съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май  – по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния. Районите са определени на база очакванията за интензивно движение, а целта – засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата

Контролната дейност на съвместните патрули ще бъде фокусирана към водачите с рисково поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението – неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Пътните полицаи ще работят в участъци с недостатъчна пропускателна способност, за да подпомагат и регулират движението в посока от и за ГКПП Дунав мост – 2.

Работата на смесените патрули от пътни полицаи на ОДМВР-Видин и Полицейския инспекторат на окръг Долж е доказала се през годините ефективна практика за съвместна контролна дейност в двата погранични района. В продължение на 10 години екипите работиха заедно и по румънския проект „Пътен трафик на синя граница“, осъществявайки контрол на териториите на област Видин и окръг Долж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *