Общо 9 са училищата на територията на Община Видин, които днес се разделят с 400 свои възпитаници, завършващи средното си образование. По този повод навсякъде бяха организирани тържества. 

Заместник-кметът Десислава Тодорова уважи  празничното изпращане на випуск 2024 г. в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и СУ „Цар Симеон Велики“. Тя поздрави зрелостниците от свое име и прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков, който връчи на директорите на учебните заведения Боянка Никова и Ирена Гъркова. Официален гост на събитията бе и народният представител Любен Иванов. 

Началникът на отдел „Устройство на територията“ инж. Румен Лилов присъства на празничното събитие на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на директора на ППМГ „Екзарх Антим I“ Ивайло Милушев. 78 са зрелостниците на Математическата гимназия, които получиха дипломите си за средно образование. 

Началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Емилия Николова уважи празника на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, а на тържеството на СУ „П. Р. Славейков“ присъства Цецка Цокова – главен експерт „Информация и реклама в туризма”. 

Всички учебни заведения в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха поздравителни адреси от кмета д-р Цветан Ценков. „За Вас предстои да вземете важни и отговорни решения, свързани с посоката, по която ще поемете – избирането на професия и реализирането в различни сфери на социалния живот. Нека тези решения бъдат водени от значимите житейски уроци, които сте научили в училище и от безценните съвети на Вашите родители и учители! Скъпи зрелостници, приемете смело  предизвикателствата, пред които ще Ви изправи животът и се гордейте, че сте възпитаници на Вашето училище! Помнете, че тук е Вашият роден град, който има нужда от Вашата младост, сила и знания!“ – пише в тях.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *