На събитието, което се проведе в пространството край Съдебната палата присъстваха началникът на видинския инспекторат по образованието Веселка Асенова, старши експертът по професионално образование и обучение Анета Кирилова, директорът на Дирекция „Бюро по труда“ във Видин Иван Иванов, директори, учители и ученици от Видинска област. Г-жа Арутюнян поздрави организаторите като отбеляза приноса на традиционния форум във формирането на правилен избор в бъдещата професионална реализация на учениците. Вярвам, че изявата ще продължи да  бъде от полза както за учениците и техните родители, така и за работодателите, които осигуряват производствени практики в реална работна среда“, отбеляза в словото си областният управител. 

     На щандовете на изложението „Панорама на средното образование“, на което училища от региона представиха държавния си план – прием за VIII клас за учебната 2024/2025 г., бяха презентирани учебни програми и специалности в профилираните училища, професионални гимназии и средни училища във Видинска област. С грамоти за принос в професионалното образование и обучение бяха отличени десетки преподаватели.

     За доброто настроение на присъстващите допринесоха изпълненията на ученическия духов оркестър „ Иван Бърдаров“ при училище „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, както и на танцовия състав при училището по изкуствата във Видин с ръководител Мадлен Радулова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *