И към тема по Ваш сигнал: За опасна детска площадка във Видин сигнализират притеснени родители в к-с Панония в крайдунавския град. Повече от 2 години хората алармират общината за проблема, но без резултат. Пред екипа ни обаче кметът д-р Цветан Ценков обеща да вземе мерки. Калин Иванов разказва още…

Стърчащи железа, разхлабена пързалка и опасни люлки. Такава е гледката от години във Видинския квартал Панония. Родителите на над 40 деца вече с тревога пускат децата си да играят навън. 

Нина Божинова, жител на Видин 

„Всяко лято се пише до сайта на общината, всяка година се сигнализира и ефект никакъв. Идват да махнат нещо, което е тотално счупено или да позакърпят нещо и до тук. Това е положението“. 

Хората обаче са категорични, че това не решава проблема и настояват за спешни мерки. 

Стендъп: Калин Иванов

„Едно от съоръженията, които е опасно и се ползва от десетки деца в този квартал е тази люлка. Тук хората сами за взели мерки заради бездействието на общината като са сложили тази ламарина от пералня за да могат децата да я използват“. 

Доротея, жител на Видин

„Всички трябва да се притесняват. Този проблем е от години. Дойдат набързо, изрязват железата и квото могат и стават и си тръгват“. 

Никола, син на Нина 

„Бих се радвал ако направят хубав терен където да играем. В момента вратите ни са два камъка. Сигурен съм, че могат да го направят“. 

Раяна Михайлова, жител на Видин

Ето детето ми е се люлее на тази опасна люлка, плаче от половин час. Просто няма къде да я заведа. Управниците казват, че децата са нашето бъдеще. Ами създайте им условия да живеят в нашия град“. 

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков обеща пред екипа ни да вземе незабавни мерки по случая. Хората обаче се оплакват и от нападения на бездомни кучета, а само ден преди да заснемем този репортаж квартала беше полудостъпен заради огромна растителност. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *